TURIZMOLOGIJA

Advanced Search

Home Registracija FAQ Lista clanova Grupe  

TURIZMOLOGIJA Forum Index Pohvale i Kritike MATICO TRAVEL
      Sva vremena su GMT + 1 Hour  

Postavi novu temu  Odgovori na temu

Mon Jul 21, 2008 10:04 am
Autor Poruka
cecaforever

Uclanjen: 21 Jul 2008

Naslov poruke: MATICO TRAVEL Odgovori sa citatom

Postovani,

koristim priliku da vam se obratim sa molbom da mi date pravi savet u vezi nepostovanja propisa iz ugovora o putovanju,a od strane turisticke agencije Matico.

Naime,preko gorepomenute agencije uplatila sam aranzman za letovanje u Turskoj,Alanja, u periodu od 25.juna do 6.jula ove godine u hotelu Kleopatra inn,usluga-all inclusive.

Posto nista od uplacenog nismo dobili,smestaj nekvalitetan,hrana katastrofalna,zalili smo se istog dana agenciji ali su oni drsko odbili da razgovaraju sa nama.

Po povratku u Beograd,a u zakonskom roku od 8 dana,podneli smo prigovor u pisanoj formi direktoru agencije,koji nam je,takodje u zakonskom roku,odgovorio da on delimicno uvazava nase primedbe,tj.priznaje da je smestaj bio los i nekvalitetan,kao i hrana,ali agencija moze da nam nadoknadi samo deo troskova,a deo nam vraca kroz naredne aranzmane koje budemo uplatili preko njih,sa cime se mi naravno nismo slozili.PNakon dobijenog odgovora,pokusali smo da stupimo u kontakt sa direktorom agencije i ponovo razgovaramo sa njim, ali on nije hteo da razgovara sa nama i uputio nas je na arbitrazni sud YUTE.

Mi smo jako ljuti i nezadovoljni ovakvim postupkom agencije i molili bismo vas da nam kazete koja su nasa prava,kako dalje treba da postupimo i sta mozemo ocekivati ako se obratimo YUTI?

Sa razlogom se ne potpisujemo!

Srdacan pozdrav!

PS. Vasa misljenja i sugestije mozete poslati i na nasu e-mail adresu>
cecaforever@hotmail.com

Pogledaj korisnikov profil Send private message
      Back To Top  

Tue Jul 22, 2008 2:29 pm
Autor Poruka
drvo

Uclanjen: 18 Oct 2007

Naslov poruke: Problem sa Matico Odgovori sa citatom

Ako sam dobro razumeo, direktor vam je po podnetoj zalbi ponudio refundaciju. Jedan deo da vam da u gotovini, a drugi deo u kompenzaciju kroz buduce aranzmane.

Koliko procenata je priznao da vam vrati, i koliki udeo od toga u novcu a koliki u novoj usluzi?

Odgovori na ova pitanja mogu da pomognu da se razabere da li bi se zalbom JUTA-i dobilo nesto vise.

Isto tako koliko sam razumeo vi niste napustili hotel, vec ste iako nezadovoljni ipak ostali i iskoristili uslugu do kraja, jeli tako?

Ajde odgovori na ova pitanja, pa ce biti jednostavnije da se proceni da li to treba prihvatiti ili ici dalje na JUTA.

Slusam recimo pre neki dan onog Cerovica direktora CERA Travel na TV. Kako je Gorica sa radija B92 prokukala nesto protiv turske, tako je iskoristio priliku da se pojavi na TV i bogoradi protiv malih agencija u korist turoperatera. Moje licno iskustvo je da je bolje ici u manju agenciju koja je subagent turoperatera, jer se mali trude. Cesto puta se pruze i vise nego sto bi turoperater da refundiraju, samo da bi se izborili za deo svog trzista i sacuvali klijenta. Slusajuci ga kako smara, bas se vidi da je lesinarski iskoristio priliku da popljuje manje agencije - cela prica je bila tipa "Ni slucajno kod malih, to su sve prevaranti" a u stvari iz godine u godinu subagenti prodaju sve veci procenat aranzmana nego sami ti "veliki" sto prodaju svojih. A to je bas zato sto su turoperateri bahati u ponasanju prema klijentima. Rade "na lopate" to jest na veliko, i ne obracaju paznju na pojedinacne putnike. Ono tipa "Ko vas jebe doci ce drugi" ili kao vama "Hoces, neces, nemoras".

Back To Top  

Tue Jul 22, 2008 2:34 pm
Autor Poruka
drvo

Uclanjen: 18 Oct 2007

Naslov poruke: Odgovori sa citatom

Jeli to ovaj hotel http://www.matico.co.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=3207&Itemid=79

Izgleda odlicno. Sta nije valjalo sa hranom i smestajem, bas me zivo zanima da bih mogao da razlikujem sliku od prilike danas sutra.

Back To Top  

Tue Jul 22, 2008 2:59 pm
Autor Poruka
jelena

Uclanjen: 29 May 2007

Naslov poruke: Odgovori sa citatom

Moj savet je da se svakako obratite YUTA arbitraznom sudu, ukoliko niste zadovoljni ponudjenom odstetom.

Ukoliko i dalje ne budete zadovoljni mozete ici dalje sa tuzbom.

Samo koliko motiva, vremena, nerava i para imate za sve ovo..

............

Drvo, na ovom forumu nema psovki, a kritike ovog tipa su dobrodosle uvek!

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web MSN Messenger
      Back To Top  
Postavi novu temu  Odgovori na temu

Ne mozete postaviti nove poruke na ovom forumu
Ne mozete odgovarati na poruke na ovom forumu
Ne mozete menjati svoje poruke na ovom forumu
Ne mozete obrisati svoju poruku na ovom forumu
Ne mozete glasati u anketama na ovom forumu
Ne mozete zakaciti fajlove na ovom forumu
Mozete preuzimati fajlove sa ovog foruma

Back To Top  

Strana 1 od 1
Predji na: