TURIZMOLOGIJA

Advanced Search

Home Registracija FAQ Lista clanova Grupe  

TURIZMOLOGIJA Forum Index Destinacije: Srbija Sokobanja, Srbija
      Sva vremena su GMT + 1 Hour  

Postavi novu temu  Odgovori na temu

Da li ste bili u Sokobanji ?
Ne, i ne planiram
16%
 16%  [ 1 ]
Planiram da dodjem
66%
 66%  [ 4 ]
Jednom
16%
 16%  [ 1 ]
Ukupno Glasova : 6
      Back To Top  

Wed Sep 05, 2007 10:43 pm
Autor Poruka
sokobanjac

Uclanjen: 05 Sep 2007

Naslov poruke: Sokobanja, Srbija Odgovori sa citatom

Na 200. kilometru autoputa Beograd-Niš-Solun odvaja se kod Aleksinca put do Sokobanje u dužini od 30km. Smeštena u kotlini između veličanstvenog Rtnja (1560 m), robustnog i stamenog Ozrena (1117 m) i prelepe Device, razbaškarila se Sokobanja, na idealnoj nadmorskoj visini od oko 400 m, sa izuzetno blagom klimom u kotlini koja je prekrivena cvećem i zelenilom sa bogatim izvorima mineralnih voda i u svetu čuvenih po svojoj lekivitosti. Jedno je od najposećenijih banjsko-klimatskih i turističkih mesta u našoj zemlji.

Izvanredna nadmorska visina, bogatstvo zelenila u okolini, čist i nezagađen vazduh i umerena kontinentalna klima sa malo padavina i magle, čine da je Sokobanja najposećenija banja u Srbiji, ali i banja sa najduže organizovanim turizmom od preko 150. godina. Termalni izvori Sokobanje spadaju među najradioaktivnije u našoj zemlji. Njihova temperatura kreće se od 28 do 45 stepeni celzijusovih.

Bogatstvo mineralnih voda privlači one kojima je potrebno lečenje (hronični bronhitis, bronhijalna astma, psihoneuroze, neurastenije, povišeni krvni pritisak, hronični reumatizam, išijas, malokrvnost, neke ženske bolesti, iscrpljenost i rekonvalescenti), ali Sokobanja je i stečište zdravih ljudi željnih odmora, razonode, šetnji kroz nedirnutu prirodu prepunu čistog planinskog vazduha, kupanja u jezeru na Ozrenu ili Bovanskom jezeru ili u bazenima sa mineralnom vodom.

Zavod za rehabilitaciju, prevenciju i lečenje hroničnih nespecifičnih i profesionalnih oboljenja pluća "Sokograd" raspolaže sa 370 postelja, od kojih je 200 u novom Zavodu B kategorije.

Više hotela i odmarališta pružaju punu turističku uslugu svim gostima i posetiocima Sokobanje. Spominjemo samo najvažnije: na samoj obali reke Moravice je "Sunce" - hotel visoke "B" kategorije sa 260 postelja, salama za seminare za razne rekreativne i kulturne manifestacije, saunom, bazenom, TV salom, lepim terasama i muzikom. Tu je, takođe, "Zdravljak" - hotel visoke "B" kategorije sa 600 posteljam 10 apartmana, kuglanom, saunom, bazenom i sportskim terenima. Hotel "Moravica" B kategorije ima 200 postelja, sedam apartmana, spomen sobu Ive Andrića, kao i bogatu ponudu za odmor i zabavu, pa "Milošev konak", hotel "Park", hotel "Turist", restoran "Pećina", restoran "Čoka" i drugi.

Za više informacija molimo posetite portal Sokobanje na adresi http://soko-banja.org

Za pretragu smeštaja u Sokobanji posetite sajt: http://apartmani.soko-banja.org

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web
      Back To Top  

Fri Sep 07, 2007 9:18 am
Autor Poruka
milos

Uclanjen: 29 May 2007

Naslov poruke: Odgovori sa citatom

Pozdrav sokobanjac.

Mi smo se prosle godine porodicno namerili u Soko Banju. Ja sam navalio posto sam ribolovac. Medjutim planovi su se poremetili. Drugari pecarosi su mi toplo preporucili Bovansko jezero.

Dace Bog, doci cemo jednog dana. Evo nekih slika na drugom forumu: http://www.ribolovci.com/phpbb2/viewtopic.php?t=1360

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web MSN Messenger
      Back To Top  

Mon Dec 03, 2007 3:28 pm
Autor Poruka
SAWARIOR

Uclanjen: 30 Nov 2007

Naslov poruke: sokobanja Odgovori sa citatom

Pozdrav Banjac!
Mnogo noci i dana sam proveo u Soko banji, imam puno prijatelja, rodbine, poznanika. Ukratko, Soko Banja ima dusu. Bovan je akomulacija koja je ribolovcima pruza odlicne mogucnosti! Na takozvanoj "prvoj" plazi (koja to i jeste kad se ide od Aleksinca prema Soko Banji) je i jedno od najvecih vikend-kamp naselja. i plaza koja je u letnjim mesecima puna kupaca. Akomulacija Bovan je ujedno i kupaliste za stanovnike Aleksinca i okolnih naselja i moze biti vrlo ludo i nteresantno ako se odlucite za kamp varijantu. Licno, meni su za ribolov bolji tereni koji pripadaju SO Sokobanja(ispod sela trubarevca, kliziste...) ...

Pogledaj korisnikov profil Send private message MSN Messenger
      Back To Top  

Thu Dec 13, 2007 1:46 pm
Autor Poruka
deni

Uclanjen: 13 Dec 2007

Sokobanja je super,
ovog leta sam bila u sokobanji,a moj sin koji ima 6g. je iyjavio da je boljenego more.Mismo bili u privatnom smestaju i blizu plaze na Moravici.Na plazi smo provodili dane ,ali pravo otkrice su bile Kace, gde smo se kupali i uzivali na onim stenama ,moj sin se osecao kao da ima privatan bazen.Iako je pre dolaska u banju bio bolesljiv i imao bolove u nogama ,popeo se do Soko grada .Sigurno odlayimo opet.

Pogledaj korisnikov profil Send private message
      Back To Top  

Fri Dec 14, 2007 6:50 pm
Autor Poruka
jelena

Postoji li neka slika sa ovog odmora?
Bas bi volela da vidim. te Kace

Molim jos za kontakt tog privatnog smestaja, bas bi mi bilo zgodno da odem sa malim detetom (1.5god), ako je tako blizu plaze..

Hvala!!

Very Happy

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web MSN Messenger
      Back To Top  

Sat Dec 15, 2007 9:49 am
Autor Poruka
deni

Uclanjen: 13 Dec 2007

Naslov poruke: smestaj Odgovori sa citatom

Sobe Pavlović se nalaze na Banjici, delu Sokobanje u blizini prelepog parka, reke Moravice, kupališta Župan i na samo 5 minuta hoda od centra grada. U blizini centra, a ipak na mirnom mestu, daleko od buke i glasne muzike, sobe su izuzetno pogodne za porodice sa decom.
Na spratu porodične kuće nalaze se dve dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom. Obe sobe imaju terasu sa pogledom na Rtanj i hotel &#quot;Moravica&#quot;. Na raspolaganju Vam je prostrano dvorište, a za vozila je obezbeđen parking.

018/ 830 447 i 063/ 82 11 658- Rada
slike moze ,posalji mi e-mail[/img]

IMG_2857.jpg
 Opis:
 Velicina fajla:  254.02 KB
 Pregledan:  1225 puta

IMG_2857.jpg

Back To Top  

Sun Dec 30, 2007 8:50 pm
Autor Poruka
vladan

Uclanjen: 31 Jul 2007

Skoro smo dobili poziv da idemo u lov na divlje svinje tu negde oko Soko banje sredinom januara na par dana. Ne znam jos nista konkretno, ali se nadam da cu otici, pa cu napisati svoje utiske po povratku.

Back To Top  

Mon Dec 31, 2007 12:12 am
Autor Poruka
milos

Naslov poruke: Pecanje na ledu Odgovori sa citatom

Vladane, imam jednu molbu za tebe. Pitaj malo kolege znaju li kakvi su uslovi za pecanje na ledu kada smrzne jezero. U zadnje vreme sam pricao sa par ljudi izmedju ostalog i jednim norvezaninom koji to redovno radi i toplo su mi preporucili kao dobro zezanje, nezaboravan izlet a zna da bude i ulova.

Mogla bi Soko Banja da organizuje neku akciju tog tipa, da im to možda postane brend, koliko znam u Srbiji niko to nema.

Back To Top  
Postavi novu temu  Odgovori na temu

Ne mozete postaviti nove poruke na ovom forumu
Ne mozete odgovarati na poruke na ovom forumu
Ne mozete menjati svoje poruke na ovom forumu
Ne mozete obrisati svoju poruku na ovom forumu
Ne mozete glasati u anketama na ovom forumu
Ne mozete zakaciti fajlove na ovom forumu
Mozete preuzimati fajlove sa ovog foruma

Back To Top  

Strana 1 od 1
Predji na: