| |
TURIZMOLOGIJA Dobro došli na diskusioni forum o turizmu. Bilo da ste turista, turistički radnik ili student, ovde možete podeliti svoje mišljenje sa drugima. |
|
|
|
|
|
| |
|
|
Sva vremena su GMT + 1 Hour
|
|
 |
Thu Nov 15, 2007 8:17 pm |
 |
Autor |
Poruka |
SinisaD
Uclanjen: 17 Oct 2007 Poruke: 21
|
| Naslov poruke: Sa interneta: JAT je jedno veliko Sranje |
|
|
Orginal teksta sa sve komentarima i drugih NEZADOVOLJNIH putnika JAT nalazi se na http://www.blogowski.eu/2006/12/11/jat-je-jedno-veliko-sranje/
| Quote: |
*Izvinjavam se svima na rečniku koji ću koristiti u ovom postu, ali sa obzirom o kakvoj jebenoj kompaniji se radi ne može biti drugačije. Naravno da ću svaku uvredu uredno linkovati prema njihovom sajtu da imaju što više back-linkova
Zaista sam se iznervirao danas u vezi jebenog avio prevoznika JAT. Radi se naime o tome da sam pre 10tak dana hteo da rezervišem avionsku kartu za kćerku na relaciji Beograd-Štutgart. O smrdljivom interface-u na koji naletite kada otvorite sajt ne bih ovaj put. Ali o sistemu rezervacije karata hoću.
Elem, odem na govno od sajta i uredno popunim podatke o željenom letu, kliknem na sledeći korak i tu me njihov “sjajan sistem” obavesti da imam sreće i da za povratnu kartu Beograd-Štutgart-Beograd sa datumom polaska 24.12.2006 i datumom povratka 11.01.2007 treba da odvojim 14.597 CSD.
Rekoh SJAJNO! Međutim, tu problemi počinju… krenem dalje sa kupovinom i tu mi ono gore pomenuto govno sajt traži podatke od putnika i brojeve moje kreditne kartice. Opet ja strpljivo sve popunim i kliknem na plaćanje. Kad ono.. smrdljivi sajt/JAT mi saopšti da ne može trenutno da obradi moje podatke (možda zbog poznate pauze za kafu koja se na našim prostorima dosta praktikuje) i da pokušam kasnije. Ili da kontaktiram administratora (nemam pametnija posla nego da se jurim sa vucibatinom koja je isprogramila ovo sranje)
Ali isto tako mi kaže da imam sreće i da je karta rezervisana i da imam četiri dana da je podignem u ekspozituri koju odaberem. Tu ti ja napravim screen-shot te potvrde, čisto da se nađe (naravno krijem podatke klinke neću da je majmuni još maltretiraju)
Dobro rek’o, nema veze, nazovem kevu preko Skype-a koja živi u Srbiji i zamolim je da nazove Call Centar (+381 11 3112 123) lopovske kompanije i da oni potvrde rezervaciju. Uradi ona to i kaže mi sve je sređeno, sutra će svratiti do poslovnice bedačke kompanije i da preuzme kartu.
Međutim poslovanje na balkanu se tu ne završava, moramo mi da pokažemo da znamo mnogo stvari koje tek svet treba da nauči. Elem, keva sutra svraća do poslovnice i nasmešeno (znam je kaže ime i prezime na rezervaciji i sprema novčanik. Službenica isto tako nasmešeno kaže nema problema i da konačna cena iznosi 280 € !!!
Tu moja mama promeni izraz na licu i krene verbalni obračun koji traje izvesno vreme gde službenica pokušava mojoj izbezumljenoj majci da objasni da i pored moje rezervacije na netu i poziva na jebeni Call Centar, rezervacija NE POSTOJI i da mora da se otvori za 280€ !! Naravno majka mi je u tim situacijama nezaustavljiva i poziva se pretpostavljeni u Beogradu, koji kaže da je istina da su ovih dana imali “MANJI problem na sajtu smrdljive kompanije” koji je u među vremenu ispravljen (što je još jedna laž jer i trenutno -11.12.2006 u 18h ne radi). Isto tako ljubazno se izvinjava i ponavlja cifru o 280€. Naravno majka nastavlja da se bori kao i svaka majka ) I posle nekog vremena iscrpljene službenice kažu da možda može i za 220€ !!
Stvarno ne znam šta joj bi i tu se moja majka zaustavi i pristane, izvadi 220€ i plati. E sad posle ove priče zar se ne slažete sa mnom da JEBENI JAT LOPOVSKA KOMPANIJA ??
Edit:
Ovo mora da dodam. Opet malopre odem na njihov sajt da im pošaljem mail sa linkom prema ovom članku da ih pozdravim Na delu “Kontakt” imate uredno napisan mail za kontakt info@jat.com bez ikakvog formulara. Ok pa makar to rekoh. Napišem mail i pošaljem i posle 1 minuta dobijem odgovor )
| Quote: | This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:
info@jat.com
Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 5.1.1 unknown or illegal alias: info@jat.com |
Strašno…. baš me interesuje koliko je para poresnih obveznika bačeno na ovo govno, kao i čijih je ruku delo ovaj tehnološki vrhunac od sajta ?? (sada sam video i umetnike što ga napraviše )
|
|
|
| |
|
|
Ne mozete postaviti nove poruke na ovom forumu Ne mozete odgovarati na poruke na ovom forumu Ne mozete menjati svoje poruke na ovom forumu Ne mozete obrisati svoju poruku na ovom forumu Ne mozete glasati u anketama na ovom forumu Ne mozete zakaciti fajlove na ovom forumu Mozete preuzimati fajlove sa ovog foruma
|
|
|
|
|
|
|
|