TURIZMOLOGIJA

Advanced Search

Home Registracija FAQ Lista clanova Grupe  

TURIZMOLOGIJA Forum Index Vesti, Razno (pričaonica) NOVO UDRUZENJE TURISTICKIH AGENCIJA SRBIJE
      Sva vremena su GMT + 1 Hour  

Postavi novu temu  Odgovori na temu Idi na stranu 1, 2, 3  Sledeci

Mon Dec 03, 2007 5:30 pm
Autor Poruka
SAWARIOR

Uclanjen: 30 Nov 2007

Naslov poruke: NOVO UDRUZENJE TURISTICKIH AGENCIJA SRBIJE Odgovori sa citatom

NOVO UDRUZENJE TURISTICKIH AGENCIJA SRBIJE ! POTREBA KOJA SVAKOG DANA RASTE!
Voleo bih da cujem misljenja kolega kao i samih putnika! Zasto yuta nije dobra ili je dobra? Srbiji i srpskim agencijama treba savremenije ili operativnije udruzenje? Ili je "ovo" postojece udruzenje sasvim ok?

Pogledaj korisnikov profil Send private message MSN Messenger
      Back To Top  

Mon Dec 03, 2007 9:30 pm
Autor Poruka
SinisaD

Uclanjen: 17 Oct 2007

Naslov poruke: Odgovori sa citatom

Odlicna tema. Mene interesuje cemu ona (Yuta) tacno sluzi?

Koliko bilo ko od agenata uopste ima neku interakciju u svom svakodnevnom radu sa YUTA, zasto se jos uvek zove tako kada Jugoslavije odavno nema, a i zasto ima co.yu domen kada je on rezervisan za firme (company.yugoslavia)? Da li je YUTA firma ili udruzenje agencija?

Pogledaj korisnikov profil Send private message
      Back To Top  

Tue Dec 04, 2007 8:58 am
Autor Poruka
SAWARIOR

"""""Od osnivanja 1954. godine, YUTA je posebnu pažnju posvecivala unapredenju rada i kvaliteta poslovanja turistickih agencija i zaštiti potrošaca turistickih usluga.
U duhu savremenih svetskih trendova, YUTA je u cilju koordinacije rada svih ucesnika u kreiranju turistickih usluga, a kroz status pridruženog clanstva, objedinila i aktivnosti komplementarnih turistickih delatnosti iz oblasti saobracaja, ugostiteljstva, osiguranja, obrazovanja i dr.

Bice nam veliko zadovoljstvo da Vaše interese i ciljeve zajednicki realizujemo kroz bogatu lepezu usluga i mogucnosti koje YUTA pruža."""""
TAKO PISE, A STA JE OD TOGA ISTINA TO JE DRUGA STVAR!PUNO , PUNO STVARI...
ZASTO JE GRUPNA VIZA 10 EUR?
KO JE TO POSTAVIO STANDARD O SUBAGENTSKIM PROVIZIJAMA U VISINI OD 10%? ZASTO NE 15-20% I VISE! NARAVNO NIKO NAM NE BRANI DA SAMI UZMEMO KAPACITETE U ZAKUP PA DA SAMI PRODAJEMO, ALI TEKK TAD BI BIO HAOS!
NAZOVI IH 'TUROPERATERI" TE ''KUPUJU' SA 10% TI RADIS, RAZRADIS I ON KAD VIDI DA SUPER IDE, DODJE I OTVORI AGENCIJU PORED TVOJE I NARAVNO TEBI I DALJE DAJE PROVIZIJU 10% ALI JE KOD NJEGA POPUST 15%!!!! I TAKO JE U CELOJ PRICI NECIJA BABA BALERINA...
A NEK NAM ZIVI, ZIVI YUTA....
NEK IDE ZIVOT....
Sad
DODJITE I UPLATITE ARANZMAN KOD TUROPERATERA DO KRAJA APRILA DOBIJATE 15% POUSTA(AGENCIJAMASE ODOBRAVA DO KRAJA ISTOG TOG APRILA PROVIZIJA 15%)!
OPET NECIJA BAKUTA BALERINA....
MONOPOL?

Back To Top  

Tue Dec 04, 2007 10:22 am
Autor Poruka
jelena

Uclanjen: 29 May 2007

Kazi mi na kakvo si to "novo" udruzenje mislio?
Da se udruze Agencije koje nisu touroperateri?
Ili, ko doso - dobrodoso?

Pazi u mojoj praksi, se zaista pokazala poteba za ovakvim udruzenjem. Drugo, agencije koje rade za provizju, mogu takodje da "postave standarde" tih provizija na primer..
Nije losa ideja stvano..

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web MSN Messenger
      Back To Top  

Tue Dec 04, 2007 10:24 am
Autor Poruka
SinisaD

Uclanjen: 17 Oct 2007

Bilo bi zanimljivo cuti kako slicne stvari funkcionisu negde u inostranstvu. Evropska Unija, da li drzave imaju ovakva udruzenja, ako neko zna nesto o tome mogao bi da podeli sa nama.

Sto se tice subagentskih provizija, nije mi skroz jasno kako su one limitirane na 10% i ko od turoperatera onda obara svoju cenu ispod te propisane, ili dogovorene margine. To mi zvuci kao nelojalna konkurencija. JAT zna da uradi isto to, cak sta vise obozavaju tako da "zakolju" nekoga za neku grupu pogotovo.

Da li je Yuta duzna da reaguje u ovakvom slucaju, i da li postoji mehanizam po kom se takav slucaj prijavljuje pitanje je sad. Mada ne sumnjam da bi subagent koji bi ovo prijavio sebi potpisao zavrsetak saradnje sa turoperaterom. Mislim da je ovo upravo prostor koji udruzenje treba da pokrije. Kad "mali" ne smeju da se bune ili ne mogu da se izbore, da ih zastiti Yuta. Ali s obzirom tamo i ovako i onako zare i pale neke budze obicno iz velikih kuca, isti djavo.

Ne znam da li bi i nova bila bolja.

Back To Top  

Tue Dec 04, 2007 10:26 am
Autor Poruka
jelena

Naravno - subagnet je uvek ucenjen.. Mad

Pogledaj korisnikov profil Send private message Poseti korisnikov web MSN Messenger
      Back To Top  

Tue Dec 04, 2007 4:04 pm
Autor Poruka
SAWARIOR

Organizaciju, udruzenje, nazovi kako god , treba sto pre osnovati kako bi se zastitili od jednog vida iskoriscavanja! Da, da! Obrni okreni to je to!
Dobrodosli su svi! Narocito turoperateri koji ce prvi ponuditi pristojnu proviziju i samim trim i sebi poboljsati rezultate!
Neka se po slobodnom zakonu trzista deklarisu i rangiraju dobri i povoljni turoperateri!
Ja vam garantujem da kad bi imali npr. prov 20% svaki pravi tur.radnik bi svojim klijentima-krajnjim korisnicima-nasim turistima (od kojih svi zivimo) davao popust 5%!!1 Svi bi bili zadovoljni! Ako hoces da omasovis posao , das vecu proviziju!
Ima tu jos puno,puno stvari koje bi se formiranjem udruzenja pomenutog kalibra sredile i regulisale odnose izmedju toroperatera i subagenturaca!

Back To Top  

Wed Dec 05, 2007 11:06 am
Autor Poruka
jelena

Cekaj, ali to povecanje provizije moze da dovede do toga da aranzmani poskupe..
Posto se turoperateri zale da je to maximum koji mogu da daju, jer sa vecim proviziama bi "stetili"

Tako kazu..

Back To Top  

Wed Dec 05, 2007 12:12 pm
Autor Poruka
SAWARIOR

Ma dajte ljudi, te fore da aranzman nemoze da podnese proviziju vecu od 10% su price za teltabise! Vidim svi su"steti;i"i propali!!!! Zaradjuju na smestaju, ba na bus prevozu, pa na vizama, pa na osiguranju!!! I jos treba da im ja popunjavam formulare za vizu!!!!
Ja neznam sto se svi prave tuta mute kad su te stvari u pitanju????Pa to je prosta matematika. Svi znamo koliko se krece cena lezaja kad zakupljujes u fix-u! Naravno , odbijemo sve troskove, uracunamo riziik od aranzmana koji ostanu neprodati i ako slucajno povecamo proviziju steticemo????
Verujte da subagenti prodaju od 75-90% kapaciteta!!!!

Back To Top  

Wed Dec 05, 2007 12:24 pm
Autor Poruka
drvo

Uclanjen: 18 Oct 2007

SAWARIOR wrote:
Svi znamo koliko se krece cena lezaja kad zakupljujes u fix-u!

Treba izvaditi 50 hiljada eura pa zakupiti fiks. Pa jos 100 hiljada i podici cartere.

A onda ti teletabisi koji nista ne rizikuju traze veci procenat. Zasto ne rasprodaju prodaju kola, kuce i stanove ili podignu kredit pa nek zakupe sebi fiks ako misle da je to tako lako.

Skoro sam siguran da tako razmisljaju vlasnici turoperator agencija.

Back To Top  
Postavi novu temu  Odgovori na temu Idi na stranu 1, 2, 3  Sledeci

Ne mozete postaviti nove poruke na ovom forumu
Ne mozete odgovarati na poruke na ovom forumu
Ne mozete menjati svoje poruke na ovom forumu
Ne mozete obrisati svoju poruku na ovom forumu
Ne mozete glasati u anketama na ovom forumu
Ne mozete zakaciti fajlove na ovom forumu
Ne mozete preuzimati fajlove sa ovog foruma

Back To Top  

Strana 1 od 3