|
| |
|
|
Sva vremena su GMT + 1 Hour
|
|
 |
Wed Dec 05, 2007 12:45 pm |
 |
Autor |
Poruka |
jelena
Uclanjen: 29 May 2007 Poruke: 129 Location: Belgrade
|
| Naslov poruke: |
|
|
Pitanje je tu STA je tu starije?
Mislim da bi turoperateri svakako, ovako ili onako, rasprodali ono sto zakupe (zakupice manje, u svakom slucaju), ako teletabisi rese da ih bokotuju...
Neznam, u prirodi vlada zakon jaceg, pa je valjda i ovde to slucaj!
Ali definitivno mislim da terba "mali" da se udruze bar, ne bi li postavili neke standarde u svom radu, i postavili stvari kako treba.. |
|
| |
|
|
 |
Wed Dec 05, 2007 1:24 pm |
 |
Autor |
Poruka |
SAWARIOR
Uclanjen: 30 Nov 2007 Poruke: 29
|
|
|
| drvo wrote: | | SAWARIOR wrote: | | Svi znamo koliko se krece cena lezaja kad zakupljujes u fix-u! |
Treba izvaditi 50 hiljada eura pa zakupiti fiks. Pa jos 100 hiljada i podici cartere.
A onda ti teletabisi koji nista ne rizikuju traze veci procenat. Zasto ne rasprodaju prodaju kola, kuce i stanove ili podignu kredit pa nek zakupe sebi fiks ako misle da je to tako lako.
Skoro sam siguran da tako razmisljaju vlasnici turoperator agencija. |
Prvenstveno sam mislio na Grcku(Olimpijska regija,halkidiki ,tasos, , Bugarsku i Tursku (Kusadasi, Marmaris i regija Ajvalika) za koje niko sem kon tikija nije podigao carter!
Navevdene destinacije su i naj prodavanije! To kako oni razmisljaju videces za 20 dana kad budes video cene za Grcku za leto 2008!
Uzgred mislim na prave turoperatere koji ne moraju da prodaju stranove i auta da bi zakupljivali kvalitetne smestajne kapacitete!
Ti sto prodaju automobile i stanove, dizu krede pa zbog visoke kamate ne mogu da daju bolju proviziju ili zakidaju turistima na kvalitetu , vec su obelezeni od strane subagenata! |
|
| |
|
|
 |
Tue Dec 11, 2007 8:49 am |
 |
Autor |
Poruka |
SAWARIOR
|
|
|
Rezultat ove teme i ovog forumna ili ne, ja potpisah prvi ugovor za 2008 g sa 20% provizije!!!!
(mislim da je ipak forum ucinio svoje)
Citaju 'oni" turoperateri krisom sve! Znaju oni sve!  |
|
| |
|
|
 |
Tue Dec 11, 2007 12:11 pm |
 |
Autor |
Poruka |
drvo
Uclanjen: 18 Oct 2007 Poruke: 13
|
|
|
Izboksovao si jaci rabat od Miskovica, pazi da te ne nagaze na B92  |
|
| |
|
|
 |
Tue Dec 11, 2007 1:30 pm |
 |
Autor |
Poruka |
jelena
Uclanjen: 29 May 2007 Poruke: 129 Location: Belgrade
|
|
|
AAA SVAKA CAST!
Citaju nego sta..
Koju cemo novu temu da zapocnemo
Da li se neko raspitaivao vezano za udrzuenje, sta i kako je potrebno da se ova ideja ostvari? |
|
| |
|
|
 |
Mon Dec 24, 2007 3:20 pm |
 |
Autor |
Poruka |
SAWARIOR
|
|
|
| Ma nije nista komplikovano oko dokumentacije! Klasika! Samo da se malo prolepsa vreme da nadjemo neku lepu destinaciju za osnivacku skupstinu! Taman da se malo druzimo i .... |
|
| |
|
|
 |
Wed Dec 26, 2007 6:43 pm |
 |
Autor |
Poruka |
bobajica
Uclanjen: 26 Dec 2007 Poruke: 1 Location: Novi Sad
|
|
|
| SAWARIOR wrote: | | Ma nije nista komplikovano oko dokumentacije! Klasika! Samo da se malo prolepsa vreme da nadjemo neku lepu destinaciju za osnivacku skupstinu! Taman da se malo druzimo i .... |
Sjajna ideja
Nego, zasto menjati Yuta u nesto drugo? Bez obzira na jugu i skracenice mislim da je to vise kao brend a ne skracenica! Pa i JAT je ostao Jat...pa i JAZAS je ostao JAZAS  |
|
| |
|
|
 |
Wed Dec 26, 2007 10:38 pm |
 |
Autor |
Poruka |
drvo
Uclanjen: 18 Oct 2007 Poruke: 13
|
|
|
| bobajica wrote: | Nego, zasto menjati Yuta u nesto drugo? Bez obzira na jugu i skracenice mislim da je to vise kao brend a ne skracenica! Pa i JAT je ostao Jat...pa i JAZAS je ostao JAZAS  |
Mozda bas zato i jesu u maleru. Jat posebno! Nego da ne skrecem temu sa inicijative koja je vise nego dobra. Zivo me zanima na sta ce na kraju da izadje posto mislim da Juti treba makar konkurencija ako ne i likvidacija. Cisto me zanima kako ce da prodje raja koja se nameri protiv jakih agencija koje drze korenje i tamo. Ne prognoziram da ce proci bas sjajno, ali ovo je jedna od stvari za koju mi nece biti zao da ne budem u pravu na kraju. |
|
| |
|
|
 |
Fri Dec 28, 2007 3:39 pm |
 |
Autor |
Poruka |
SAWARIOR
|
|
|
Eee, draga drvenarijo!
Bice sve onako kako smo zamislili! Niko nema nista protiv YUTE, ali ima protiv monopola! E vidis sad, postoje "jake" agencije sa obe stranei one koje imaju dobru ponudu,i one koje dobro prodaju tu ponudu. Ovi drugi su veoma bitni u celoj igri .
Primera radi, Tursku nudi 10 turoper. a prodaju je 500 subagenata. Subagenti naravno biraju sa kim ce raditi, a izmedju ostalog provizija je jedan od bitnih parametara prilikom odabira turoper..
Sve u svemu stvar se polako odvija...
Najlakse je sedeti i filozofirati... |
|
| |
|
|
 |
Thu Jan 31, 2008 6:36 pm |
 |
Autor |
Poruka |
SAWARIOR
|
|
|
samo kratko obavestenje: NAPREDUJEMO!!!!
Bice svega.... |
|
| |
|
|
Ne mozete postaviti nove poruke na ovom forumu Ne mozete odgovarati na poruke na ovom forumu Ne mozete menjati svoje poruke na ovom forumu Ne mozete obrisati svoju poruku na ovom forumu Ne mozete glasati u anketama na ovom forumu Ne mozete zakaciti fajlove na ovom forumu Ne mozete preuzimati fajlove sa ovog foruma
|
|
|
|